Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterfest

Först var det
cigarett- andedräkt på verandan
och barfota- springande
i sanden mellan gungorna
Skratt och hallonbåtar
och klockan blev mycket och det var
mitt i natten

Allt var liv

Sedan dansade jag i staden
Jag valde ut dig innan jag tog dig
och fick dig
Svarta glasögon och så försiktig med orden
Söt fast någon sa
att du var ful och fel för mig

Så blev klockan fem på morgonen
och jag grät
tårlöst på badrumsgolvet
i din väns lägenhet
Ingen speciell anledning
jag vill bara dö ibland
sådär som alla vill dö ibland

Du förstår nog

(För mina tankar är för tunga för att orka tänkas och de borde inte
få finnas så bara för att jävlas med mig välter de nu omkring i mitt
huvud och dunkar och väser att de fina stunderna i livet bara är
ynkliga försök till verklighetsflykt)

När det känns så
måste man faktiskt kunna få gråta lite och
patetiskt
snyfta att man vill dö

Du förstår nog




Fri vers av michaela-
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-20 10:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag förstår mer än väl. Det du beskriver är ju ungefär sånt som vi alla lite till mans kan känna och som knappast någon slipper undan. Livet ÄR hårt ibland, och då kommer också alla tankar som bara jävlas. Men trots allt kan det ju även vara Vackert och det helt utan att innehålla någon slags verklighetsflykt. I vissa stunder så är faktiskt livet precis så fint och ljuvligt som det i andra stunder bara är i ens drömmar. Men visst får man gråta och snyfta lite emellanåt. Det tillhör nog Villkoren.
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

michaela-
michaela-