Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem är väl jag att döda dina änglar

så mycket enklare att handskas
med det hårda det obrutna
än det mjuka kärleksfulla så
bräckligt och skört
livet så mycket ömtåligare
än döden

drömmar om vita slöjor i
morrondagg
älvor som håller mjukt i
varandras händer
svävande i ring utan
att nudda något
bärande endast
varandra

sagor och mystik
drömmar till musik
av Vivaldi
känslan av något
mjukt mot min hals

Drömmar


änglar på hyllor och piedestaler
vingar så trotsigt spända
skönhet rufsig och inte längre
vit
angripna av ohyra och parasiter

jordiska änglar himmelska änglar
alla de vingklippta är

Men vem är väl jag att ta ifrån er
era änglar och fantasier
önskningar och längtor

i mitt liv har änglarna
varit människor
men bland älvorna
som dansar dansar
även jag
i slöja och morrondagg
i tidig timme
till musik av Vivaldi
och läppar mjukt tryckt
mot min hals






Fri vers av Vildand VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-22 09:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker
och måste läsas flera gånger för att de är så vackra
de här orden och för att de ger minst bär
tankeställare...
om mjukhet och motsatsen till det
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real