Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inom utom





Visdomens gudinna öronen spetsiga av
allt tokigt hon hört och hon kan inte annat än le.
Dessa små kryp så virriga och blurriga så hjälplösa
och snurriga.
För ett ögonblick hejdar hon jordens rotation tittar
och säger stilla ... försök nu att ta ert förnuft till
fånga
gå istället för att springa tala istället för att tiga
ge istället för att ta ...
Hon har inga större förhoppningar när hon släpper sitt
grepp om dessa små kryp så virriga och
blurriga.
Och med ett kast svänger hon i visdom sitt silvriga hår
yvigt flyttar hon planeter i nya spår där ute i universum
och med ett skratt så älskligt och glatt säger hon
... att de aldrig lär sig, tänk att de inget förstår.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-23 09:06



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Och jag som kallat en av mins små samlingar "Inom", efter min favoritkrog. Får nog tänka om.
Inte för inte som att du numera tillhör mina skrivarvänner. Det du skriver behöver jag läsa.
2009-08-01

  korpfjäder
Åh, tänk om det är vishetens gudinna som ställt till det med klimatet i den nanosekund hon stannade all rotation...
2009-07-23

    ej medlem längre
Eftertänksamt fin dikt
2009-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real