Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...har man sagt döden nog många gånger,-ja då tar man sig friheten att jonglera


Doden diden duden




Döden är en clown

med sorgsna ögon
och leende mun
stod han vid hennes bädd och grät


jag vet vad du tycker om
sa han
och snart blåste han de vackraste
bubblor av sina tårar

tror du mina duger
sa hon
på en minut hade han fångat
och fyllt hela rummet med bubblor
i färger som ständigt var i rörelse



hon kände att hon blev yr
och att livet försökte säga henne något viktigt

det vackra skall inte stängas inne
sa hon
och vinden tog vägen förbi och släppte ut
alla skimrande bubblor



clownen visste att hon mest av allt denna dag
hade velat vara utanför rummets väggar

varligt lyfte han upp henne och lade henne
innanför sin stora rock

salig i tanken på att få komma ut i ljuset
lyssnade hon på ljudet från clownens stora skor

och
innan hon somnade
visste hon

att det är klappret från clownens skor

som tar över när
slagen från det egna hjärtat klingar ut




Övriga genrer av Bim
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-02 14:09



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En dödsbeskrivning som trotsar allt
men som ger en bilder
2009-08-10

  Rachel Roth
jag tänker att jonglerandet med ordet döden i titeln är så talande för dig Bim. Din text griper verkligen tag i mig som läsare. Här finns både en djup sorg och skönhet
2009-08-09

    Bodil Sandberg
å Bim som den här dikten griper tag i mig!!!
vill citera några rader..som är några av de starkaste jag läst

salig i tanken på att få komma ut i ljuset
lyssnade hon på ljudet från clownens stora skor

och
innan hon somnade
visste hon

att det är klappret från clownens skor

som tar över när
slagen från det egna hjärtat klingar ut
2009-08-07

    papillon
En underbar tanke briljant formulerad och i all vänlighet vidarebefordrad till en förstummad omvärld. Detta är stor poesi från den yttersta gränsen som förrunnas oss från en sagolik penna.
2009-08-07

  Lilla My* VIP
Doden, diden och duden blir till en varm, trygg och röd clownjongleringsrock! Ja...dikten är jätte jättefiin!!
2009-08-03

  jardan
Så gripande, tänkvärt och vackert, spar den som så mycket annat du formulerar
2009-08-03

  Cadena
Bland det vackraste och ljusaste jag har läst Bim och jag tror dig fullkomligt.
2009-08-03

  Jessica Ebbesson
Så vackert i all sin sorgsenhet. Trösterika ord..
2009-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Bim