Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nej blev till ett ja som blev ett nej

Vi såg på varandra genom ett sorts filter
du vet, attraktion, kåthet, kalla det vad du vill
och vi ville vara precis där, det vet jag
Egentligen vet jag inte varför du
med dina runda kinder och din smygtjockismage
får mig att kunna kasta bort allt,
flytta ut i skogen och bli eremit
bara du bor under nästa sten

På något sätt antar jag att jag alltid trott
att du skulle finnas där
du vet, för alltid, hur länge nu det är
oavsett om jag blir maktgalen och ond
eller förblir som jag är
Men jag måste väntat för länge
eller så hade jag bara fel
Oavsett så är jag sur, sur på mig
och väldigt sur på dig

Om du inte hade åkt iväg, till andra sidan jorden
precis när vi hittat varandra
så hade jag kanske inte behövt skriva det här
men båda valde vi något som verkade säkert
jag för länge sedan
och du långt efter det, nu

Jag tänker på dig ganska ofta ändå
som när min dator fattar eld
då brukade du komma springande
Men nu får jag stå här och grilla mina marshmallows
helt själv
Det är sött, kladdigt och faktiskt lite ensamt

Jag tyckte om allt jag hann få reda på
Du gillar bilar och flygplan
jag gillar supermario och onödigt vetande
Vikingarna åt gröt full med sten och bark
men vad bryr du dig om det nu?

En dag
möjligen inte idag, men om några veckor, månader, år
kanske du vaknar och inser att du valde bort något
som kunde blivit det bästa som hänt dig
Då kan du alltid försöka hitta mig
och se om vi gått om varandra igen
eller om vi kan börja om från början

Kanske kan vi gå tillbaka till tiden då vi kände något för varandra
något som var värt att satsa på
utan att behöva bita sig i tungan före varje ord
utan hemligheter och munkavlar

Bara två människor inblandade
du
jag
bara vi




Fri vers av Natalie VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-02 19:58



Bookmark and Share


    Amor vincit omnia
Denna text är vacker, lite oförutsägbar och genuin. Jag gillar rytmen, trots mycket text får du in ett flyt som gör att texten blir levande. Och så gillar jag många av dina ordval, t.ex. "sur", "och faktiskt lite ensamt", det är såna ord som gör den här texten så bra. Den låter ljuvt naiv men ändå mogen. Svårt att förklara, men den är riktigt jävla bra!
2010-02-28

  Izabelle Holmgren
Åh, gillade den här starkt. Du har ett väldigt bra flyt och jag älskar ditt sätt att använda vardagen och dess språk och egenheter. Det låter helt sjukt, som att det du skriver om hör till vardagen, det är inte det jag menar. Utan orden som "smygtjockismage" och delar som

"Du gillar bilar och flygplan
jag gillar supermario och onödigt vetande
Vikingarna åt gröt full med sten och bark
men vad bryr du dig om det nu?"

Hoppas du förstår vad jag vill få fram. Tack iaf för en underbar text.
2009-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Natalie
Natalie VIP