Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skicka vidare stafetten



Om naiviteten dör ut helt

så dör drömmarna om en vacker värld med


Vem ska då spinna på

trådarna som drömmarna består av


Med hela sitt hjärta öppna upp i skratt

och varma tankar om alla kriminella och psyksjuka


Om att allt ordnar sig till slut.




Fri vers av Cosmic Johanna
Läst 361 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-08-12 12:25



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Uppskattade din respons,

Tack förrespons

tänker mig dikten vara väldigt
tolkningsfri,

Min tanke var aldrig att påstå att de
kriminella och de psyksjuka hörde ihop,

jag valde dessa två grupper för att
poängtera två utsatta grupper av
människor,

sen är ju alla mycket mer än just en
benämning eller en titel.

Som kriminell kan man tex även vara vän,
syster, mor, professor och mycket mer.

Även som psyksjuk,

men det finns ofta mycket fördomar
kring dessa kategorier
och det är nog inte lätt om man fått en stämpel
att bli bemött med respekt i alla lägen.

Mina tankar fanns därför där just då.

Tack för all respons.
2009-11-14

  lodjuret/seglare VIP
att sätta kriminella och psyksjuka på samma rad eller i samma sammanhang är inte rätt mot någon av grupperna
de kriminella känner inte att de är sjuka i själen och de psyksjuka känner inte av att de skulle vara kriminella
2009-11-13

  Nils Teodor VIP
Du kanske redan lever
i en vacker värld
och bara behöver inse det.
Behöver vi drömmarna då?
2009-08-14

  Eaglemountains VIP
Applåderar dessa tänkvärda ord
2009-08-14

  * Ammi *
ja vem ska då spinna på trådarna?
en fin text, som manar till eftertanke
bravo
2009-08-14

    leelee
Jag tycker mycket om denna tanken...
2009-08-13

  livsdans
Fint! Naiviteten måste finnas med bland alla våra förmågor! Vi borde lära oss att använda den i skolan på samma sätt som vi lär oss att använda den logiska förmågan!
2009-08-12

    ej medlem längre

"Och fyra filifjonkor körde visslande förbi 
och två små gröna ekipage med åtta homsor i 
och mymlan band en lingonkrans att lägga om sin hals 
men knyttet gick och gömde sig och syntes inte alls. 
Men vem ska trösta knyttet med att säga sanningen: 
om du bara springer undan så får du ingen vän."

Jättefin text Cosmic!
Och oerhört
nutidsbefogad
2009-08-12

  Christine Sabel
Underbart, duu står för hoppet och tron på framtiden, jag är med!
2009-08-12

  noname_realmind
Varje dag gör jag det...

Upplyftande energier är just vad världen behöver, kan aldrig bli för mycket av det... man bör slösa med dessa så mycket man kan!

Fin text av dig!! :))
2009-08-12

  blaite
Jag har varma tankar om alla..fin text..
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna