Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina absoluta favoriter av Nils Ferlin


En sökares hjärta

Av ständig oro för stort och smått
jag blev alltmera en igelkott.

Gott folk som klampar min väg förbi
de viskar ofta om hysteri.

Och några talar om stämning
och de moderna om hämning.

Gott folk må prata vad helst dom vill:
mej kryper ingen för nära till.

Jag har en fullgod repertoar
av tricks och konster till självförsvar.

Jag önskar inte bli biten
fast jag är konstig och liten.

Ja, konstig är jag till övermått
och en besynnerlig igelkott.

Ty dessa spjut som jag sträcker ut
har genomborrat mej själv förut.

- Så ber jag, vänligen, bara
gott folk att låta mej vara.




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 793 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-08-27 21:28



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
APPLÅDER för denna underbara text .....
2009-09-16

  Anna*
Jag känner många små igelkottar.
Undrar just vad som krävs för att de ska börja lägga taggarna ner och låta sig klappas?!
Tack för en tänkvärd och bra dikt från en igelkott som önskade att han inte var det...
2009-09-16

  Redeemer
På tal om igelkottar så har jag hört att de är rätt giftiga om de bits, vilket de sällan gör.

Bra dikt hur som helst!
2009-08-30

  Maria T
Tack Bibbi för en fin dikt
och en vacker bild.
2009-08-29

    //Nikita
Väldigt roande att läsa, applåt! :)

Bra struktur och upplyftande rimm :)
2009-08-28

  Grubbelmia
Kloka ord... extra bra då att denna text hamnade bland fem uppmärksammade. Tack och kram. /Grubbelmia
2009-08-28

  anits VIP
Kan bara hålla med dig, Nils Ferlin
är en stor favorit
2009-08-27

    Annika J
Jag håller med dej, den är bra!
2009-08-27

  glittertindra
han är bra Ferlin...
2009-08-27

  Eva Langrath VIP
Tack för denna pärla Ferlin är en av mina favoriter
2009-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP