Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag är fucking omodern


Du har ett ansvar gentemot din näste, ta det för faan och se repriserna





På min tid var det mest fyllan som tog liv
att människor skars sig och vägrade äta
tystades ner
så jävla skämmigt
unga kroppar svajande i taknockarna
unga kroppar som för egen maskin
sina liv förkortade
tystades ner
så jävla skämmigt

Samma dödar då som idag
bara av lite skilda slag

Vad fordon idag tar i liv gjorde
vattnet på min tid
och det gällde lika mycket flickorna
som pojkarna
möjligen att statistiken visar att
åldern då på offren var något
lägre



Döden idag fixar vi själva
helt sonika genom att slå ihjäl
varandra
som på min tid oftast orsakades
av olyckor och nedfallna träd

dock hände det att kvinnors och
barns skrik
ekade ohörda i ödemarkerna
och godsherrarna med uppkavlade
skjortärmar slog vettet ur tjänstefolk
och djur

idag gnäller dina grannar om du
skriker för högt av slagena som viner
öhhh för faan slåss dom nu igen ...
höj volymen på tv.n man hör ju inte
... grymtar svinena.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-28 11:19



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, tänk vad dödarna var annorlunda på vår tid - håller helt med dig! Minns ju hur de svajade i taknockarna! Som om jag skrivit det själv.
2009-08-28

  Miss Mod
Svinen slutar aldrig grymta, kära vildand, trodde du det?
2009-08-28

  Eva Langrath VIP
Isande tänkvärda ord om avtrubbningen i samhället Tack
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real