Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gäckande..

 

Hon synes honom sval
där han står
i skuggan av sommaren

sneglande blick över yppighet

hon lapar porlande månljus vid
bäckens frodiga stillhet

så självsäkert är hon bara där med
lockelser i varje rörelse


ett steg för honom närmare
stannar så

tvekar

inför längtan som så plötsligt fyller hans
sommarmätta sinnen


hon andas vildäpplets doft över axelns ljushet
fingrar fångar lekfulla droppar av höstljus
lovar mjukhet
mosslen vila
följsamt draperad närhet

men ett eldsvärtat hår faller i stänk då hon vänder sig om
störd av de steg som för honom nära

tankar tystnar då blickar möts

hans fylld av kvardröjande solhimmel
hennes..
      med djuphavets trotsigt glittrande dunkla

 

lovar livfulla flyende stormar

 




Fri vers av Regn & Grus
Läst 306 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-12 00:09



Bookmark and Share


  Sturesdotter
tar till mig denna som en liten pärla att pilla på i min ficka

så mjuk poesi
2009-09-12

  TrollTörnTrappan VIP
Älvskansvärt språkmåleri!
Verkar som du har hållt på med den ett tag...? ...eller så var det ett sällsynt välsammanhållet flöde.

Gillar ditt växelspel mellan kursivering och vanligt, som laddar skeendet ett par extra steg...
2009-09-12

  Gawain
Gudars förborgade djup så läckert. Trolskt så det duger och svämmar över, spännande nog att tvinga den mest råbarkade till åtminståne en till antelet gäckande suck.

Porlet från alla dofter förbryllar. Nåt helt grymt så snyggt!
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Regn & Grus
Regn & Grus