Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräsrötters längtan till jord

Gräsrötters längtan till jord

Griper mina fötter

Och alla sönderslagna rosor jag någonsin fått

Möter mark

 

Jag viskar gåtor till mig själv

Till vilka inga svar finns att finna

Kanske ben slutar växa om de ej får sol

Eller slutar värka om de dör

 

Jag bär aldrig kjol

För gräsrötterna kanske vänder sig uppåt

 

Blir aska av inget

Förblindad av inget

Förblindad av sol som ser morgon

 

Gråter löven innan grentömningen om hösten?

 

Blir de mer villiga att falla då de ser dem som redan ligger på marken

 

I högar

 

Blir de mer tama om de inser att det är deras tur?

 

Kan blåsten förutse dess virvlar?

 

Jag vet ingenting

 

Men trött

 

Det är jag

 




Övriga genrer av Jazz-75
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-16 21:42



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Jag ler i igenkännandet av alla frågorna, och i skönheten av dina ord.
2009-09-21

  etthjärtaäralltidrött
Underbar titel, till bra text!
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75