Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli




Solblekt hår i grånad
på snabba fötter
mot mening och
mål
nu rörelserna långsamma
i flykt undan tiden
som i tystnad skälver

var är rösterna
var är skratten
jag en gång
hörde

jag åker mellan hållplatser
för att se människor gå
av och på

Är detta vad jag väntat på
är detta den framtid
jag så strävat efter


Tigande hukar jag mig där
skogarna tar slut
där stigarna övergår till
vägar
inga spår leder vidare
allt är utstakat och klart
och jag vänder mig i fruktan
ifrån

tillbaka till tryggheten i
ovisshet oförutsägbar
och vild
att få balansera på spunnen
väv i krokiga bågar
att sjunka ner i grönskande
tron av vildvin med solblekt
hår rufsigt av vinden
att i frihet vila

Som vilsna fåglar flackar
min blick med manetens
brännande intensitet
det vackra det vilda
det obändiga gröna
det så enkla det lilla
skänker mig frid.







Fri vers av Vildand VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-27 09:11



Bookmark and Share


  Trädflickan
Saknad efter det som varit, tider som flytt. Med livet bakom sig, vad återstår? Det vackra i naturen kan skänka tröst och vila för en orolig själ.
Så fint skrivet.


var är rösterna
var är skratten
jag en gång
hörde

inga spår leder vidare
allt är utstakat och klart
och jag vänder mig i fruktan
ifrån

att sjunka ner i grönskande
tron av vildvin med solblekt
hår rufsigt av vinden
att i frihet vila
2009-10-15

    ej medlem längre
Jag har alltid tyckt om dina ord vännen! Moll, men hopp mellan rader - du rör vid orden så varierat, med kraft eller med mjuka fingertoppar ...

Janne / ;) - skriver själv udda, ingen får ta mer än fem minuter. Jag är påverkad av Joyces medvetandeströmmar, att fånga det som kommer - otäckt eller bara - orden ...
2009-10-07

  Miss Mod
En vacker skildring, men tyngd.
2009-09-27

  Catharina Edin VIP
Mycket vackra rader om längtan efter mer -
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real