Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När allt är sagt


i vånda utan nåd
har vi talat
har vi oavbrutet ältat
tusen gånger tusen gånger


nu ordtömda svaga
tunnhudat sköra
själströtta men ogråtna


nästlade av fienden som anföll…som högg
från aldrig anat bakhåll
splittras vår trygghet till skärvor av glas


stilla blandas ögons sälta
orden är slut


återstår
att stilla vagga och vyssja
vyssja och vagga
varann
varsamt till sömns




Övriga genrer av Eline.P
Läst 806 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-10-13 14:50



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Ja, vi kan vyssja och vagga varandra en tid men sedan måste vi resa oss, dra en slöja över gammalt och gå vidare. Orden må vara slut — kanske behöver vi dem inte.
2010-10-24

  aol
underbart skriftat vännen,
2010-08-24

  Bibbi VIP
Underbar
2010-06-16

  Connie
Jag höll andan när jag läste, vill ju så gärna att det skulle sluta lyckligt! Det finns en tunnel i varje ljus!
2010-04-15

  jörgen g
Helt rätt! När fienden kommer för att så splittring och lögn mellan oss ska vi dra oss närmare varandra. Härlig dikt om ömheten mellan människor!
2010-01-09

  Tothem
Varsamt följer jag dina ord från början till slut. Ett litet stycke med få ord som säger oerhört mycket. Genialiskt!
2009-10-17

  Ingela Svenson VIP
Så som det blir när man förösker se in i någon annan ssjäl med sina egna känsloglasögon på näsan!
2009-10-16

  ULJO
Härlig poesi, så ska det låta.
2009-10-16

    Maria Malm
När allt är sagt, har vi bara varann.
2009-10-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Vackra sköra rader om söndring och försoning.
Berörande och fin dikt.
Stort välkommen tillbaka. Saknat dig.
2009-10-13

  Syrsan
Otroligt berörande text!
2009-10-13

  Rachel Roth
Välkommen åter! och vilken stark och mänsklig text....du fångar det så bra
2009-10-13

  Teresia Ridell
Sorgligt, vemodigt o ändå fullt av kärlek, hopp o förtröstan !
Fint !
2009-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P