Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradis

den mark vi beträder är helgad
nu frodas i rikedom
syrener konvaljer och ramslök
och hagens knoppande vildäppelblom

göken klingar i väster
och tornseglaren ruvar still
under takpannan på vårt sommarhus
är hon bosatt sedan april


kluckande vågor krusas av glitter
mot himlen syns fiskgjusen
glida
nygröna björkar bär småfågelbrådska
i gläntan lyss rådjuren sida vid sida

sitter på trappan till fädernetorpet
försommarn klär sig till ljuvaste brud
stark och fri och bubblande glad
här bor mitt livslugn och Gud




Bunden vers av Eline.P
Läst 649 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-06 22:45



Bookmark and Share


  manda älskar
känner den heliga ron i det soldränkta gräset och trädens sakta sus
2012-04-06

    Maria Malm
En behaglig text att läsa. En plats för livslugn är värdefullt.
2011-06-07

    AA VIP
Vackert skildrat om en rofylld plats som skapar frid i sinnet.
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P