Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En text från 2007.




Ska men verkligen ha husvagn?

Semester är i varande turister kommer farande
in på camping svängande regnet överhängande
husvagn kommer glidande med familj i lidande
tålamodet trytande gränsar till hopbrytande
"campingplatsen flytande"!!

Stämningen blir trätande grillkorven känns frätande
i matstrupen vid ätande
grillen blöt...rök fräsande gör röster till ett väsande
man trängs i vagnen läsande

Badförsök blir rysande vattnet näst tillfrysande
och förtältet är läckande knappast huvudtäckande
kläder mögligt luktande ständigt genomfuktade
skinnet kritvitt huttrande osämja och muttrande

Tack och lov för ölande när regnet faller sölande
men inget nattligt hånglande barnen vakna krånglande
åt skogen kärlek barkande maken somnar snarkande
blåmärks av fruns sparkande

Humöret är ansträngande vid frukosten ett blängande
i toakön ett trängande mot sightseeing ett flängande
semestern känns förpinande familjelyckan sinande
regndropp ständigt strilande nordan iskallt vinande
solsken saknas skinande åskmoln liksom flinande

Allt detta känns förkorkande
man längtar ett mallorcande




Bunden vers av Eline.P
Läst 1043 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-01 16:07



Bookmark and Share


  erkki
Riktigt riktigt bra! Får mig att minnas följande: Tig kärringjävel, båthyran är 2000 kr per dag! (Det var inte jag som sa't)
2012-08-20

  erkki
Riktigt riktigt bra! Får mig att minnas följande: Tig kärringjävel, båthyran är 2000 kr per dag! (Det var inte jag som sa't)
2012-08-20

  Björn Donobauer
Så mysigt har campingeleändet nog aldrig omdiktats.. man känner sig igen.. 'Tongue in cheek' motvisa..
2012-05-08

  aol
läste med ett stort leende
2011-08-01

    Maria Malm
Hög igenkännings faktor. Husvagnen såldes efter en mycket regnig sommar som tillbringats på landets kallaste platser..tänk att man kan pricka in dem en hel semester..
2011-07-02

  Vind
Riktigt kul skriven "skrämselpropaganda", skriven med finess och ackuratess :)
2011-07-02

  Bodil Sandberg
haha jäklar så bra!!!
nej husvagn gör ingen människa gla!

applåder för en dikt så strålande
uppmålande som en dikt kan va!!☼
2011-07-02

  Peter Olausson VIP
Bellman - och Povel-pastischen riktigt kul!
2011-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P