Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilar fångar min lycka

Såklart fribiljetter ges ut på första parkett i denna massförstörelseteater.
På scenen står jag med dig med pistoler i käften,
då enbart volkaler kan höras.
Vi biter oss i läppen av nervositet och ilska.
Sväljer en halvliter blod innan vi mår illa.

Vi älskar varandra med avsikt för att aldrig glömmas bort.
Lika avlönade för att bevara den rättvisa vi aldrig haft.

Därför mår vi bäst som flockdjur i solen, en köttbit i munnen och i vakt på sitt revir.

Vi snubblar över varandras trösklar utan att veta vart ifrån vi kom.
Lika lätt är det att fånga fjärilar som lyckan i sig.

Vi smuttar på ölen ikväll och röker fimpar för ciggen imorgon.
Låt vännerna glida igenom livet på ett bananskal medans ditt präglas av vägskäl.

Vi äter förbjuden frukt och syndar efter syndernas förlåtelse.
Vi slösar livet på värdelösa ting och lever livet efter den 25:e.

Släpp in andra i garderoben och tänd lampan under sängen om det är för mörkt...




Fri vers av jennystyle
Läst 570 gånger
Publicerad 2005-10-15 11:54



Bookmark and Share


  TraciHair
Jag älskar den här!
Den är som livet och som drömmarna samtidigt
2005-10-15

  M.Eriksson
Stark dikt, melankolisk och påtryckande.
Jag kan inte annat än hålla med även fast det lite av tynger mitt hjärta.

"Därför mår vi bäst som flockdjur i solen, en köttbit i munnen och i vakt på sitt revir."

Klockrent, känns som en förfinad rad av vad jag själv ofta vill uttrycka.

Verkligen kanon!

Peace.
2005-10-15

    Tow doll
bra dikt, jag gillade den!
2005-10-15
  > Nästa text
< Föregående

jennystyle