Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bär för mig, man






ta den
en av mina taskiga tisdagar
bara ta den, du stubbiga man
fyll mitt ovältapetserade rum

med din ooljade stämma




talar du om stalin
, jag lovar, jag lyssnar
talar du om annat


kysser jag dig när du tiger
lämna mig styrka

eller bara luft till en annan dag




-


ta den
en av mina oplanerade mardrömmar
bädda den i din småsvettiga famn


jag behöver inte marmor
för jag andas smog ganska lätt nu
bär mig bara vidare

till någon annanstans än här


-


släktträd, eller bara en fura med småskott
jag kan skugga mig med dig
varsomhelst



ljung, vinröd,
jag kan sova en natt eller ett livs nätter
med dig

varsom
-



ta den
en morgon eller fler eller en kväll
fan, kanske är jag inte mer än farstutrapp

och ett flagat staket
men jag kan vara rosa och blått
och jag kan vara grönt

i nysått för dig


ta den, längtan och bär den för mig































Fri vers av lyckeli
Läst 476 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2009-10-20 22:11



Bookmark and Share


  JNI
dina ordval är ofta som små pisksnärtar, fast fyller teten med värmande inslag och djup närvaro..
2009-10-24

  Carola Zettergren
Ja.. vackrare om den kärleken, kan det just inte bli...Strålande!
2009-10-21

    resilient
vackert, gillar särskilt ordet ovältapetserat
2009-10-21

  Gunnar Odhner
Vad är det här för en dag? Två sådana fantastiska dikter som din och Maria Ks samtidigt! Två bokmärken inom tio min (det har aldrig hänt mig förut). Kommer hösten att skippa vintern? Kommer jag att hitta mina dyra, bortappade tv-glasögon? Eller vad händer?
2009-10-21

    © Birgitta Wäppling VIP
Medryckande skrivet, med inspiration och med fint flyt i texten.

(Men är nog fri vers, snarare än bunden vers?)
2009-10-21

  Per Teofilusson
den här läste jag rakt igenom utan minsta tvekan. "ta den"-omkvädet blir så.. äh, jag hör Timbuktus röst. Rättframt, ta den bara. Innehåll: fullt realistiskt.
2009-10-21

    Herr Ångest
Bra!
Du skriver medryckande.
2009-10-20

  Peter V. Janson
Jag är mållöst imponerad utan gränser.
2009-10-20

  Peter V. Janson
Jag är mållöst imponerad utan gränser.
2009-10-20
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli