Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där solar slår ner.






jag har ingen asyl, ingen fristad, ingen rätt att stanna
kring dina värmande ord.
jag måste fly, korsa gränsen och leta mig en annan plats.
men jag kommer aldrig längre

än på armlängds avstånd från dig.

ibland sjunker jag, till hälften i mossmark, till hälften kvar
i verklighet,
men aldrig modig nog att nudda botten. aldrig stark nog
att hålla mig kring ytan, och i dina ögon ser jag frågan

var vi aldrig större än det här.

skor på fötter, hand mot dörrhandtag och där tar viljan slut.
du var aldrig bra, du var aldrig för mig och för alltid blev du allt.
du är förlorade kilo, sönderälskade dagar och bromsen till ett rikare liv.
du är frågan i mitt huvud, som spränger vid tinning

var vi aldrig större än så här.


du skriker, jag bankar, du viker, jag ramlar
och så är en dag förlorad igen. det är så enkelt att drukna sig i dina vattniga ögon,
det är så svårt att inte dra en kallsup
av dina berusande ord. jag är skör, du är du och att älska är att falla.
din kropp doftar surt ibland, efter dåliga dagar
men jag låtsas att du är av smörblom.
ditt hår är i ögon och kanske är det därför du inte kan se mig för vad jag är,
en kvinna som famlar, en rädsla som ramlar


och var vi aldrig större än så här.














Fri vers av lyckeli
Läst 721 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2015-09-30 10:59



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Man anar en i längden förödande idealisering av en kropp som från början varit en annan
2019-09-05

    Tea Alex
"och var vi aldrig större än så här"

Din text verkligen berörde mig.
2015-12-26

  Gisela Nordell
berör mig starkt
2015-11-25

    J. Herward
Jag skulle vilja höra dig läsa det, för jag kan endast förnimma efterskalvet och hur rösten bryter upp i mitt inre.

Du hade mig vid första stavelsen.
2015-10-18

  Dick Ainranher
Sorgens passion som ett solems bleka skimmer över en rödsprängd morgon.

Halleluja, detta är läsvärt. Riktigt jävla läsvärt!
2015-10-05

  limerick
Du skriver så formidabelt skickligt!
Dubbelapplåd!
2015-10-05

  Ric
Du tar ju aldrig slut, och denna gillas verkligen. Av smörblom klibbar genast fast och avstånd kan jag en del om. Armlängder är millimetrar och ljusår.
2015-09-30

    ej medlem längre
Du har gåvan du att uttrycka dig,detta var mästerligt!
2015-09-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
På armlängds-
avstånd så
nudda en
värld en
osäker
färd
bättre
är väl
alla värd...
2015-09-30

  Lars Hedlin
Du skriver med en stor innerlig Passion! Gillart :)
2015-09-30
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli