Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

brevet till mig










"

jag vet att jag var större förut
inte kroppsligt,

men själsligt
eller kanske var det bara en önskan
att vara någon som kunde fylla

ett rum med närvaro
jag ville lysa hallonrött

och guldgult, ville skimra
och säga genomtänkta saker

jag skrek bara ljud



när jag hade mer vin
än blod i kroppen


-



jag ville vara den starka
på barriären
den som gjorde skillnaden
där andra gjorde ingenting

jag ville glödga och vinna
eller i alla fall göra
jag saknar att mitt hår fick falla

som det ville

ibland på fel kudde
men i alla fall falla
och vad jag saknar henne



hon jag aldrig var


"
















Fri vers av lyckeli
Läst 697 gånger och applåderad av 47 personer
Publicerad 2009-10-27 12:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh vad den här var underbar. ja man gör och säger mycket dumt med för mycket vin i kroppen.Jag vet.
2009-11-16

  Carola Zettergren
Så otroligt bra, i sanning skönskrivet om den näst intill ogripbara saknaden som så många känner igen, en hel massa applåder till dig!!!
2009-11-02

  J P
Fantastiskt skrivet..
Som ett soundtrack till många liv!
/J
2009-10-28

  walborg
Så finstämt - leta efter det sanna som man vet finns men inte vill ge sig till känna just nu ...
2009-10-27

  Katinka VIP
Vacker nostalgisk kampprosa om att finna sig själv och kanske om att sakna sitt rebelliska jag. Men kontextmässigt och personligt kanske att finnas kvar om än i lugnare form. Bra skriven, inspirerande.
2009-10-27

  Jazz-75
Nostalgi i ung vuxen förpackning. Hamnar där själv ibland. Då blir det både ledsamt och varmt...
Fantastiskt bra beskrivet.
2009-10-27

  Suzy med punkterna
Dina texter berör alltid något inom mig och så även denna.
2009-10-27

  Gunnar Odhner
På något sätt anar man att det inte är för sent, att du kommer tillbaka till dig själv, till allt du vill, genom språket. Sorgligt är det, men av någon anledning blir jag nästan alltid lycklig av det du skriver. Det är väl det hallonröda . .
2009-10-27

  theperna
ett existensiellt kocentrat
en fullständig knock-out
2009-10-27

  Ola Rydberg
bra smakfullt
och snyggt slut
2009-10-27

    Melona
jodå,

du skriver bättre och bättre
och ja, jag blir gripen som fan här
för formuleringar om att lysa hallonrött
och att stå på barrikaden, ja, en hel del till
och ja, jo, jag känner igen en hel del
av den saknaden.

tack.
2009-10-27

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket närvaro i denna dikt. Som ett öppet brev till diktjaget själv.

Applåder!
2009-10-27

    resilient
stor igenkänningsfaktor, bedrövligt vackra formuleringar. Jag blir ledsen.
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli