Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solkurva

 

 

kall och  klar visar sig världen

så vacker i sin kyla

träden glimmar av snö

solen står högt på himlen

bländar i allt det vita snöglitter

lågfjället skymtar klar bak solkurvan

isande skönhet sveper in

 

 

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-28 21:08



Bookmark and Share


  erkki
Du tecknar väldigt vackra bilder med dina ord.

Ordet Solkurva är annars en beteckning på hur räls, förr i världen, kunde kröka sig lite extra, om solen gassade intensivt på de. Sveriges värsta tågolycka hade detta som orsak. Konstnären John Bauer tänkte ta tåget från Jönköping till Stockholm, men valde båt pga denna olycka. Att båten kantrade och sjönk, varvid bl a
JB med familj omkom låter ju som en ödets ironi!

Skön text!
2009-10-29

    johanni
Låter underbart, vilken upplevelse
2009-10-28

    ej medlem längre
så vacker blir min bild :-)
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan