Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När Odysseus, efter tjugo års bortvaro, återkommer till Ithaka, känner ingen igen honom, ingen utom hans hund, Argos


Hemkomst - distikon

Sist skulle seglaren landa på Ithakas bergiga havskust
bars av faiaker i land efter sin gruvliga färd
Väntad av ingen, av ingen igenkänd, vandrar Odysseus, en konung -
endast hans döende hund ser vem som stigit i land







Bunden vers (Annat versmått) av papillon
Läst 277 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-29 22:43



Bookmark and Share


  Nanna X
ger mersmak, man vill veta hur det gick sen (det är kanske för att förlagan är lite längre, minst sagt...)
2009-10-31

  Sofiapoema
Shit, det måste varit en seg hund det. över 20år gammal!
2009-10-29

  halmstrå
ack, en hund, vad är en hund
men rytmen lägger bilden i ett skimmer!
2009-10-29

  vera gade VIP
ack dessa sköna rytmer - igenkännes...
2009-10-29

  stenhur VIP
På gammalt versmått sjungs här en sång
om förändring och vila i böljegång
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

papillon