Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen på löksoppskalas

Svenska poeter har dragit in i finlandssvenskans kök lockade av den mirakulösa löksoppsdoften.
Sällskapet sitter med var sin skål och soppslev.
Kära gäster ta er i akt!
Löken förändrar kropp och själ som ni vet, mest hjärnfunktionerna. Lökvärdinnan har skalat och skalat och skalat
för att sedan skära och skära och skära,
röra om och röra om,
och har väntat, väntat, väntat
tills hungern nått ohyggliga dimensioner.
Äkta aromen har dock ännu icke uppnåtts.
Då slevar lökvärdinnan i sig sina fingrar sin hand sin arm.
Bästa gäster turen kommer nu till er,
era fingrar, armar, ben.
Smaklig måltid för löksoppskalasare!




Prosa (100-ordare) av Monika A Mirsch VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-11-01 19:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sen blir man en poet
som gick där och sket........
2009-11-12

  LassO
den förändrar annat med, vänta till dagen efter...
2009-11-11

    Bodil Sandberg
Tackar som bjuder..
skära skära löken
vem ska löken smaka
det vill jag det vill jag
kan jag ej försaka

ljuvligt poetat!!
2009-11-05

  stenen/ Yv Ericsson
Haha. Va bra!
2009-11-05

  Eva Langrath VIP
Läser och ler
2009-11-03

  vera gade VIP
fritt lopp
för fantasin
2009-11-02

  walborg
Denna litet makabra humor känner jag igen hos en ung finlandssvensk poet Mickwitz, som skrivit en dikt om hur man tillreder ett Mumintroll!!! Lång dikt!
2009-11-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Låter väldigt generöst och gott. ler.
2009-11-01

  Ronny Berk
nästan så ögonen tåras vid den läsningen; när jag tänker på värdinnan och skalningen; det krävs många lökar till den soppan
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP