Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

halv, halv, halv








och det händer att jag smälter ibland, förlorar mig
för en kort sekund. vem är egentligen fienden
i ett krig där den enda soldaten är jag.

och jag letar ibland efter spåren, de efter oss,
ett enda motiv eller doft, till att du och jag någonsin
har funnits.

men jag antar att tiden sväljer och jag antar att tiden
har fler platser att besöka och de säger att glömma
är att upprepa, men jag tror att jag måste nu,



glömma, men aldrig mer upprepa.
för en gång för mycket har jag stått


länge


länge



med min panna lutad mot en sliten dörr, sedan du
gått och en gång för mycket har jag dött, för
att du måste leva.
och jag har inte vätskor nog kvar i min kropp
för att ge fler tårar i sorg till dig.
du är




vacker




vacker




och det händer att jag förlorar mig i
simpla drömmar om din skönhet ibland, men
jag kan inte dö igen, inte för en endaste gång.
jag måste förlora mig i mig

och det händer att jag lever ibland.


















Fri vers av lyckeli
Läst 507 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-11-03 18:55



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Nej, till sist måste man släppa taget helt för att kunna läka, då först blir man hel, hel, hel.
Starkt om att resa sig igen och inte falla på nytt.
Tack för en fin lässtund hos dig!
2009-11-09

  micke marin
hel hel hel
snyggt, vackert...
äkta!
2009-11-06

  J P
"och jag letar ibland efter spåren, de efter oss,
ett enda motiv eller doft, till att du och jag någonsin
har funnits."

fantastiska rader...
tack
/J
2009-11-05

  anapanda
jag gillar den här texten skarpt. Skitbra! :)
2009-11-04

  Fredrik Stillesjö
Hej lyckeli!

Stark längtan, och någon äldre Bryan Adams-låt hör sig tillkänna i bakgrunden bredvid. Hälsar Fredrik
2009-11-04

  peter markurth
stark
2009-11-03

    resilient
jättefint. Den här dikten grep tag i mig. Kanske för att jag känner igen lutandet med pannan mot.
2009-11-03

  Gunnar Odhner
Hur bra är du inte på att få fram de där tillstånden som är både och, och sväva emellan, lekande lätt. Det är så mycket sorg i detta. Och trots det, eller på grund av det, svänger dikten som en gospel i en kyrka i sydstaterna.
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli