Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bild: MR




Tid som flytt

 

Bryggan
sträcker sig över vattenytan
slår en bro
till ursprunget.

Vågorna krusas.

På andra sidan sjön
badande i kvällssolens mättnad
speglar sig trädens
djupa grönska i strandlinjen.

Kvällslugn och vila för natten
bådar det glatta vattenstråket
och sprider sig in mot stränderna.

Rök bolmar från skorstenen
på bastustugan.
Flickorna leker i vattnet
ytan rörs upp
som av fiskstim.

Ett vasstrå böjer sig för kvällsbrisen
Drillsnäppan landar
på den gungande stjälken
för en stund av förströelse
och ett frö till aftonmål.

Färgerna tätnar
sprängs i kaskader
av ljus
för att åter gå till ro
i aftonens silver och indigo.


©    Monika Riihelä    06.11.2009




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-11-06 00:19



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Här kommer en varm applåd för en av de vackraste mest stämningsfulla rogivande rader jag läst!!!suveränt fint!!
2009-11-26

  arja savela
Känns igen från eget liv-----mycket vacker dikt
2009-11-14

  Fånga dagen
mycket vacker och välskriven poesi ser bilder
mvh Anna-Karin
2009-11-06

  Mr Lindemann VIP
i oskyldigt vitt
samlas min
erfarenheter
för att splittras
i färgkaskadert
2009-11-06

  walborg
En vacker målning i dikt och bild om stämningen som var ....
2009-11-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
En underbart vacker rofylld text. Starkt målande.
Mycket fin.
2009-11-06

  Fredrik Stillesjö
Hej Anna!

"Här är jag hemma" är de första ord som flyter upp i mitt huvud. Försöker hålla fast vid tiden. Hälsar Fredrik
2009-11-06

    ej medlem längre
Helt enkelt en ljuvlig betraktelse på sommarro. Bastustugan, den finska vedeldade, ett måste i sommarparadiset!
En njutningsfull tillvaro, manna för själen.
Så vackert och fint beskriver du det!
2009-11-06

  peter markurth
känns stark, bra ordflöde
2009-11-06

  Carola Zettergren
Du skriver mycket stämningsfullt och vackert , men en fjäderlätt penna, sveper du över arket, mycket skönskrivet detta!!!
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP