Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självbild

Vaknar varje morgon bitti
målandes min egen självbild
färgskalan är svart med vitt i,
trots önskan om orange så mild.

Vissa dar i full pastell
med ett stänk har det blänkt till.
Ur den skiraste akvarell
har mitt egot tigit still!

Vill, men ofta jag mig värjer,
mjuk kontur i gouachens värld.
Suktar eldfängt starka färger
som kryddar livet med sin flärd. 

Men varje tidig morgon bitti
blir min självbild alls ej sådan
i färgskalan svart med vitt i
verkar den mest trist och grå-dann.




Bunden vers (Rim) av Ilona _L
Läst 922 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-06 18:35



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Att måla sin egen bild, det här gillar jag... Applåder!!!
2009-11-06

  Epione VIP
Tycker om denna dikt.
Tänk om livet alltid varit i färg och glädje.
Din dikt talar om självkänsla och hur man vill se sig själv men inte riktigt har styrkan.
Så tänkte jag och tack.
2009-11-06

  Peter Matsa
Ja, egot lever sitt eget liv helt klart :)
Snyggt målat.
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Ilona _L
Ilona _L