poeter - vi min käresta och jag sjunger sången för er - på finlandssvenska och på karelska

På bilden (mr) väntar Pat Gura från London på vintern på vår gård

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta en skål bästa poeter - vi min käresta och jag sjunger sången för er - på finlandssvenska och på karelska

På bilden (mr) väntar Pat Gura från London på vintern på vår gård




I mörka november


När som skymningen stilla sig sänker
vi i öst alla på dig nu tänker.

När dig mörkret i väst sakta dränker
jag dig hela himmelen skänker.

Och första ljuset jag för dig tänder
stilla lågan intill jag dig räcker.

Kära syster och bror där i väster
era rim jag vill gömma i västen.

Och dig sälja den sista kyssen
innan mörkret mig i vågorna dränker.




Bunden vers (Sonett) av Monika A Mirsch VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-10 15:23



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Jag älskar dig, och Finland och din Karelska! En evigt lysande stjärna! SKÅL!
2009-11-11

  Mr Lindemann VIP
Okejdå, inte illa


men inte såndär "stjärnfeeling"
2009-11-11

    ej medlem längre
underbara verser som andas underbart mörker och mjöd,
Kalevalastämning. Hyvää!!!!!!!
2009-11-11

    Bodil Sandberg
Ja så tar jag en skål då
skål för underbart skön poesi med värma och godmod i!
2009-11-11

  Eva Langrath VIP
En text som lyser upp mörkret nu gav du mig energi att ta hund och reflexväst på före en runda i ljuset av din låga.
2009-11-10

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här blir man ju bara glaa av. Helt underbar. Tack för den och inte verkar det vara något trögt före precis.
2009-11-10

  walborg
Tack för härliga rader, men jag en aning förvirrad över subjekt och predikat i meningarna. Skål Ni båda där i öster-öster.
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP