Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvandling

Objektet vårdas sakta fram
på höstblötsäcklig irrfärdsled
Upprepar som ett fonogram
ett nyutgivet livsbesked:

Du vet ju jag finns här för dig
ej ensam mer du är...
Du lever och kan älska mig
Jag håller dig så kär...

Då rätar ett objekt sin rygg
passivitetshumöret dör
Är basen fast då blir man trygg
Man vågar bli en livsaktör





Fri vers av Cinemiracle
Läst 518 gånger
Publicerad 2005-10-19 23:04



Bookmark and Share


  rebecca d
håller med pica pica (och dig)- det viktiga är basen.. att veta sig.älskad
2005-10-20

  Pica pica
Just så är det:

"Är basen fast då blir man trygg
Man vågar bli en livsaktör"

Tvåsamhetens magi som bas till ett liv i glädje och innerlig kraft.

Tack för en mycket vacker dikt som på ett underbart sätt skildrar hur människan blir riktigt hel först när hon funnit kärleken!
2005-10-20

  Jojo
Känns härligt positiv den här. Gillar de fyra sista raderna lite extra. Skönt att kunna räta på ryggen ibland. Det blir liksom lättare att andas då.
2005-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle