Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte än

Som ett vakuum
helt tyst
som ett lock för öronen

helt stilla
som en frusen bild
utan skuggor
utan ljus

jag har vilat där nu ett tag

Efter en häftig inandning
som fyllde mina lungor
mitt hjärta
och mina celler
med syre

la jag mej tillrätta

I den där magiska pausen
som bildas
mitt i mellan in och utandning

Skönt
lugnt
glädjefyllt
tillitsfullt
och tryggt

Nu

börjar syret ta slut
och mina lungor börjar darra

mitt hjärta slog igång verkligheten
med ett mjukt men kraftfullt förstaslag
mot bröstkorgen

Syret börjar ryckigt söka sej fram
i oändliga banor
spastiskt svarar musklerna

jag vill inte andas ut
inte än

Men att hålla andan längre nu
smärtar mer än det bedövar

Så kom en annan verklighet
än den jag levt i
och slog näven rakt i ryggen på mej

och jag kastades framåt
medan all luft trycktes upp och ut ur strupen på mej

jag har ett val nu
Nu när jag nått ytterligheten på andra sidan

jag kan ligga kvar och pressa handen över mun och näsa
förhindra syret från att fortsätta sin vansinnesfärd
i mina stela kärl

eller våga dra in den nya luften
som bildades runt mej
medan jag vilade i mellanrummet



om jag bara mindes hur....




Fri vers av Howlit
Läst 614 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-01 21:27



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Du skriver onekligen inte bara från ditt eget hell om du inte tar illa för ordbenämningen ,jag finner en hemsk händelse .låter som en ren och skär ångest som krossat din vilja att komma igen till vidare gynnande sits,,,ett liv som vore dig väl värd.något fruktansvärt-
det sista jag önskar dig.men en dikt är en dikt - kan så vara.en dikt.flugen ur poestissan ,känslor är poesi och vice verca..allt gott till dig ehuru kram
2020-11-04

  Yvonne Vigstrand
Åhhh så starkt och så väl beskrivet ! Du kan verkligen sätta ord på hur det känns. Mycket bra !
2019-09-30

    ej medlem längre
Dina fingrar kan konsten att skriva...dina ord kan konsten att trollbinda. Jag är förtrollad!
2011-10-29

  Lady Alassa
Mycket värd att läsa en text
så befriande vi andas vårverklighet
utan anda otänkbart
2009-12-31

  Andrum
Får rysningar genom kroppen av denna text.
Känner igen och bokmärker!
2009-12-02

    ej medlem längre
I den där magiska pausen
som bildas
mitt i mellan in och utandning

WOW!
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit