Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skillnad ( historien om en icke-skilsmässa )







och visst finns där en skillnad för dig
mellan mig och dina andra ägodelar, jag vaknar om morgonen
( trots att jag önskar att jag inte skulle ibland )



och jag blir varm om du gnuggar min hud
tillräckligt länge
och jag talar ibland, fast jag inte längre vet vad jag säger
och jag vet bättre än att ge dig svagt kaffe nu




jag rufsar håret på dina barn och det händer att jag ler
jag torkar lera efter dina skor
och jag vet hur lagom blanka golv ska vara





så nog finns där en skillnad för dig
på bilar och verktyg och aktier och mig
jag slukar, du säger att jag slukar mer än jag drar in
fast i samma andetag så säger du

att jag är smal som en speta
och jag förstår inte längre vad du menar
men det gör mig ingenting





för din mun är mig likt en obottnad sjö
och jag kan bara tiga för att inte sjunka
jag lever ( lite ) för en stund ibland
och jag tror att mitt hjärta slår


ganska lagom i takt just då

det är när dörren sluts
bakom din ganska breda rygg
och visst är jag skillnaden för dig






mellan lycka och det du önskar att jag vore





























Fri vers av lyckeli
Läst 539 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-12-02 10:13



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
helt klart en av dina bästa! superbt författat! den talar till mig...
2010-01-05

    Tea Alex
Det här verkligen talade till mig. Du är fantastisk!
2009-12-12

  Gunnar Odhner
Lite besk medicin, men ack så välgörande. Modig är också ett ord som borde finnas med här. Att leva utan skygglappar. Bra rubrik.
2009-12-02

  Quasimodo
Starkt och med vemod till verkligheten och skillnader i vår närvaro och till den !!!
2009-12-02

    resilient
Aj. Ännu en bit av mitt liv. Du skriver så bra. Skriv mer!
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli