Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid kyrkomötet i Chalcedon år 451 fastslogs att Kristus är "en person i två naturer" (en gudomlig och en mänsklig). Detta är ett försök att själv förstå vad denna teologiska spetsfundighet egentligen innebär.......


Bardisk-teologi

"Fadern är ren gin -
och Jesus ren Martini!"
sade Marius

Och de kätterska
monofysitisterna
sa:"Bägge är gin"

Men i Chalcedon
fastslogs att Jesus är
en dry martini

Gudomlig gin och
mänsklig martini i en
mystisk förening

(Den helige ande måste vara oliven)




Bunden vers av papillon
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-07 14:10



Bookmark and Share


  Nanna X
ska den vara skakad eller rörd?
2009-12-07

  Marta
Fast vänta nu. "Oupplösligen förenade utan sammanblandning" kan väl ändå inte stämma på en drink? ^^
2009-12-07

  Carola Zettergren
:):)hehe, jag gjorde ett sådant där käckt test igår vilken filosof jag skulle kunna liknas vid..och uhum, det blev David Hume:)
2009-12-07

    ej medlem längre
En text som vid första anblicken kan te sig både "hädisk" och skämtsam, men som faktiskt på ett mycket bra sätt illustrerar och åskådliggör de teologiska tankar som är dess ämne. Det enda som jag egentligen skulle vilja anmärka på är att byta ut Dry Martinin mot en Gin och Tonic. Dels för att jag själv inte är så förtjust i Martini och dels för att det då aningen bättre förklarar Andens roll i sammanhanget (d.v.s. bubblorna som utgår från Ginet och Tonicen). Jag vet att författaren alls inte är troende, men den här texten äger som sagt trots allt ett ganska stort förklaringsvärde. Kanske skulle man t.o.m. kunna använda den i undervisningen? :)
2009-12-07

  halmstrå
Förresten, barderna var väl en sorts musiker, ett sångarskrå... undrar om dom sjöng religiösa snapsvisor också.
2009-12-07

  halmstrå
Har alkoholhalten något med nya himlar och en ny jord att göra? och i så fall på vilket sätt?
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

papillon