Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattligt besök hos gårdens piga - lantlig julsonett

Kring gården tassar vittra, smyger snuva
det ligger is på vintrig älv och sjö
och lagårn doftar lent av sommarhö
I mörkret skymtar hon en tomteluva

Det bultar varmt av trängtan i en tuva
när pigan längtar bort från köld och snö
Hon vill sig just i natt en stund förströ
och låta pojken plocka hennes druva

Så greppar hon ett stadigt tag i staken
som burits in av unge lagårdsdrängen
till hennes sängkant denna kulna kväll

Och medan julesnön bekläder taken
hon ligger rosig, varm och glad i sängen
där lantägg nås av drängens sädescell




Bunden vers (Sonett) av papillon
Läst 713 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2009-12-08 10:11



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Host...Så rart, så till den milda grad att jag höll på att sätta prillan i halsen!:):)
2009-12-09

    prima donna
åh, denna var söt!
2009-12-09

  © anakreon VIP
Nu är jag med på noterna!
Applåden klingar festligt i
decembernatten.
Carl-Erik
2009-12-09

  Ingela Svenson VIP
Åh en verklig sonett, det är svårt och så vittert, Snyggt!
2009-12-09

  glasblåsarblå
jättebra! :) älskar dina ovanliga ord och din mysiga roliga stämning <3
2009-12-09

    Bim
...finns det drängar och pigor och hö
finns det lantägg ,sädesceller och snö....dumt att fråga sig,-man får lita på att det är som du skriver ,läsa och njuta,tack!
2009-12-09

  halmstrå
Livet på landet tycks vara spännande!
Eller ha varit, för detta poem måste vara hämtat ur dina djupaste minnesbrunnar!
Väl spunnen sonett!
2009-12-08

  vera gade VIP
detta ärliga julegosande bör ta priset!! snö och hö, längtan och trängtan - tomtesnäll i julekväll..bravo!
2009-12-08
  > Nästa text
< Föregående

papillon