Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag önskar mig oberoende

 

lever i skymningsljus

dan före julafton

snön har fallit i timmar

en vit jul

så fint

 

men känslan finns inte

vad behöver jag bry mig

det enda jag gör är jobbar

 

 

julklapparna är klara

har köpt must sill och lax

ljusen är tända

godisskålen full

 

sitter ensam

 

mellan jobb

 

väntar

men inte på tomten

väntar på att gå på jobbet

 

har brutit mot arbetstidslagarna

dag efter dag och natt

så nu väntar jag

 

och jag är så trött 

allt ansvar

alla räkningar

allt planerande för att hinna mellan jobben

klara av livet

men vem ska annars göra det?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 241 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-23 19:13



Bookmark and Share


  Paradox
Vackert.
Applåder!
/ Sal
2009-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan