Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är så förbannat morgontrött

sådana här morgnar har jag svårt att känna glädje över livet

just sådana här morgnar

det är varmt under täcket

jag sover gott

men måste lämna sömnens sköna värld

sådana här morgnar är det inte gott att leva

jag vill ju sova

inte tvingas upp till en alarmerande klocka

inte vill jag ta på mig vinterkläder för att gå ut i mörkret

till ett jobb med idag okända arbetskollegor

nej det är inte mina arbetskamrater som tar emot mig med ett leende

så inte kan jag glädjas åt den gemenskapen

den finns inte

jag är bara en ersättare

just sådana här morgnar är det tungt att vakna

när jag vill vara kvar omsluten av sömnen

måste jag gå ut i kylan

ge upp min frihet att bara vara

sådana här morgnar känner jag ingen glädje

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-26 07:33



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Så kan jag oxå känna, just att det känns som ens frihet berövas, och att det känns som man kastas ut i kylan från att ha legat i tryggheten och värmen. Bra skrivet:)
2009-12-28

  arja savela
känns igen från alla år jag gick skift. morgonskiften var värst!
2009-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan