" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

läste fel när jag läste lodjurets "  i muntergökarnas rike" :)




bastuborna

de satt där dag och natt och svettades i värmen

ångan gjorde att de knappt såg något men de visste om varandra

då och då hördes fräsandet från heta stenar som träffades av vatten

skopan användes flitigt

osynliga som de var vågade de sig på att lätta sina hjärtan

en efter en avslöjade de sina innersta hemligheter

de satt där nakna in på själen

värmen genomströmmade deras kroppar och mjukade upp deras sinnen

friden spred sig när svetten förde med sig smutsen ur deras kroppar

 

så renade de blev bastuborna

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Trädflickan
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-27 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan