Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sång för ett roligare Forum...




O, sälla kiv!

Melodi: "O, sällhet stor"


Jag gläntade på Forums dörr
och tog en längre titt
Det kändes genast liksom förr
då tankens svärd blev smitt

Jag deltog dock ej denna gång
betrakta' blott hur nån fick fjång...
ty invektiv
blev tidsfördriv
i kvasidravels kiv

Dock sökte några svara på
debattens innehåll
De ville icke löjla så
ej heller tappa koll...

Men vissa gillar att knöla till
sin nästa, höra egen drill...
Smått road klev
jag genom drev
men stundom ledsen blev

Om några leka vill på land
förtycker icke jag
men tryck ej ner inunder sand
poet du finner svag

Du otjänst gör din egen sak
att käfta brett om tycke, smak
ger sällan frukt
men kanske fukt
i någons trängre bukt...

Förstå mig rätt, jag gillar själv
att fäktas just med ord
men knuffar ingen ner i älv
den gränsen väl är gjord

Att skoja, kivas och tramsa väl
kan lyfta ande, kropp och själ
När ögat bär
en glimt, så där
då fäktas väl, mon cher!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-29 00:53



Bookmark and Share


  LassO
haha helt underbar, den med Sparrings basiga stämmar... ;=)
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP