Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fick ett ryck


Jättetramsigt


Jättar och vättar
älvor och troll
på dem bör man alltid
ha stenkoll

Jättar bor bland bergen
och vättar under jorden
Säg, mister de färgen
här långt upp i Norden?

Jättar och troll
framställs ofta så grå
och älvan hon dansar
så dimlikt på tå

När såg man en färgrik
jätte eller vätte
närhelst med varandra
de uttrycksfullt trätte?

Och när hade älvan
en mantel av blod
som virvlade henne 
och blev till en flod?

Nej, älvan syns vit
eller möjligen ljusblå
Nu slutar jag gnida
de knölar så grusgrå







Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-26 23:26



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det är våren som orsakar detta "ryck" som du kallar det. Och så din skrivarådra, förstås. Trevligt att läsa.
2023-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP