Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. du, finn din rytm... finn din musik till texten min....




jag vill tacka livet!


sista dagen före nyår

det är jag som är slutkörd

svärmor fyllde
90 år, nittioår

hon den varmaste jag
någonsin
jag nådde

hon den kloka, den varma,
den skrykliga

och jag hennes toka
flätar hårat med tåret

och är bortom spåret

liksom alla de andra

ge mig sinne och makt
ge mig kärlek och en pakt

ge mig allt som jag längtat efter i denna slakt

 

ge mig mitt värde
ge mig allt

och jag får allt

jag begärde

någonting jag aldrig

fann

skit de samma

 

och fan anammna
alltid blir det
detsamma
alltid bara

 J A G !




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-30 16:45



Bookmark and Share


    Annika J
Du skriver så fint om din svärmor, att nå en annan människa är en nåd! Att finna sig själv är också stort, men ständigt nya djup!
2009-12-31

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fin ömsint nedtecknande av svärmor och jag önskar dig verkligen ett gott nytt 2010 och är glad för du finns här med dina underfundiga kloka alster.
2009-12-31

  arja savela
härlig hyllning till svärmor och du är viktig! du förtjänar att få det du vill
jäklar i helskotta men så är det.
2009-12-30

  Ronny Berk
en livgivande rubrik; texten ser jag som tvådelad; berör dels en hyllning till den äldre generationen; dels en fundering i jag-form...
2009-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP