Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med anledning av viss debatt i Forum...




Diktaren, skalden och poeten

Melodi: "Klas Klättermus"


Det försiggår i Forum
en märklig diskussion
ett hetsigt kackalorum
många där tar sig ton...
En del är rätt förvirrat
och annat "objektivt"
En del har vilse irrat
och somt är destruktivt...
Faderullan lej.

Vad rör då diskussionen -
jo, vem som är poet!
I den situationen
får man en jäkla smet...
En del är ganska sansat
en del blott kastar skit
en del är prytt och ansat
och annat doftar flit...
Faderullan lej.

En del där bara gastar
det slängs okvädingsord
en del omkring sig kastar
stolar och även bord...
En del ju så frustrerat
försöker hänga med
men andra garanterat
blott gipan har på sned...
Faderullan lej.

Vad säger då poeten
i denna stordebatt
Att just de epiteten
jag i rubriken satt
jag ger den trägne skalden
som känner detta tvång
att skriva av sig all den
lyrik som föds i fång...
Faderullan lej.

Nu skrev jag denna låten
och ämnar här till slut
snart giva er på båten
innan det skjuts salut
Begrunda nu den siktarn
som slipar på sitt ord
från månghåll se på diktarn
och njut av dukat bord...
Faderullan lej!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-10 18:05



Bookmark and Share


  ULJO
Underbar text, skulle verkligen vilja höra den med musik
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP