Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hem.

Här runt väntar mörker
vinter i all sin prakt
Myrar sover sin vintersömn
det finns vargar i våran trakt.

Om man sticker ut sin näsa
hörs skotrar så långt som det går
vita vinter vilar
stor intill att det blir vår

Här kan jag vila mitt hjärta
när allt blir för svårt för att se
Tystnaden möter om kvällning
vidder så långt jag kan se.

I allt detta stora trygga
har vi byggt ett kärleksbo
Du och jag emot världen
Allt är sant och det måste jag tro.

Här kan jag jojka mina sånger
finna väsen ingen annan ser
Lägga mig på knä till afton
tacka Moder Jord och be

Att mina ska finna trygghet
sitt kall och det som fattas dem
och om all trygghet sviktar
ska lyktan leda dem hem.

Den ska lysa på min farstukvist
aldrig den ska mista sitt ljus
så att barnen alltid ska hitta åter
sitt barndomshus.





Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-16 19:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En fin hembygdshyllning, även om vi har olika tro...
2010-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Själv tror jag på Jesus.
Han är Fadern.
2010-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP