Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Funderingar i morgonrock. (eller var det en nattrock?)

Tänk dig morgontimme
den tidigaste du kan få
kom just till dig
att arla börja gå

Gå att möta dagen
den är kanske blyg
och känner sig måhända rädd
när den kommer i smyg

Idag tog jag den i handen
vi två och nattens sista
att trösta den en smula
när den mörkret skulle mista

Så stod vi alla tre
Han mörk, hon ljus och jag grå
mötte morgonhimmel så
förtjusande blå

Natten han är borta nu
vilar kanhända lite grann
dagen hon har börjat
och jag timmarna fann

Att alls inte vara ensam
att se ur ett annat perspektiv
Tack Sen natt och Tidig dag
för denna morgon i mitt liv.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-20 04:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En blyg dag...
Är det därför det kallas morgonrodnad?
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP