Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pastisch på Nisses fina dikt


Kärlekens krumsprång

Melodi: "I folkviseton" (Ferlin/Söderlundh)


Kärleken kommer, och kärleken går
hopp över sommarens hagar...
man därefter slickar de djupaste sår
varöver man sedan klagar

Mitt hjärta akut..., ditt hjärta var mitt
förundran jag känt över gåter
men lyckan tog slut, och tårarna stritt
blev stumma i halsen, kom åter...

Kärleken gjorde väl insteg på nytt
hoppade bock i mitt sinne
jag föll för en främling och blev som förbytt -
nu lever han i mitt minne...

Mitt hjärta var hans, men hans icke mitt
förundrades stort över gåter
per mail, telefon
jag stod som ett fån
min sinnesro stals, men kom åter...

Kärleken flyr mig, vill alls icke mer
trots att jag icke den jagar...
nog möter jag karlar och strax mot dem ler
men hopp över sommarhagar

går alls icke an om hjärtat än brann
försiktigt jag över dem kliver
nog längtas en man, en sådan som kan
mig tända och lända till iver...





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-23 11:44



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Du lyckas ge denna fina dikt en annan sida, minst lika fin
2010-01-23

  Måna N. Berger
Varsam omdiktning av en vacker kärleksvisa!
2010-01-23

  erkki
Sorgesamt men vackert!
2010-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP