Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

faktiskt har jag börjat gnola igen - ett bra första steg




Sånglängtan och skaldeknep

Melodi: "Beatrice-Aurore"


Jag sitter på min ändalykt
och längtar någonting...
att orden finner sändarflykt
och giver frågesting

I köket nyss jag sjöng en sång
ty hostan måste väck
ett kraxigt hyss... men nästa gång
jag låter månne täck

Att drömma är en viktig del
på livets arma stråt
Då glömmes månget listigt spel
då blir man glad och kåt

Så ge mig nu ditt bifall skönt
då bugar jag för dig
och självklart blir det bättre lönt
att skriva fram min stig

Och du får stundom skratta ut
och rasta från besvär
då fnattas ganska ofta slut
på sorgerna, ma chère

På detta vinner båda två
det fattar du nog snart
Nu drar jag diktarkappan på
och får av Musan fart...

- Vad är det här för tramsigt snack?
du undrar ganska trött
Hon struntar i vårt arma pack
i själen är hon nött...

Den damen vill ha smicker jämt
ty annars blir hon sur
då får du bara vicker, skämt
och boket, inget dur

Och om du lägger fram en plan
då fnyser hon åt den
För hon vill hellre ha élan
än frysta sanningen

Så bjud din egen Musa in
och följ vad än hon vill
Du ljuvligt månne går i spinn
och skön blir din refill...

Och resten blir din egen sak
att göra något av
För plötsligt blev hon ganska slak
och lade ord i grav

Men sista strofen måste dock
ha fyllning av vigör
Se Musan som din bästa kock -
förgylld av din honnör!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-24 14:26



Bookmark and Share


  DerMond
Caprice!! :)
2010-01-29

  Monika A Mirsch VIP
jag kan se dig där du med ditt hopprep skuttar omkring med sång i dina händer alltmedan rimmen ramlar över dig och slår in dig
Tack!!!
2010-01-28

  ULJO
Du är fantastisk på att skalda på rim. Jag gillar den här och många av dina verk starkt. Applåd!
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP