" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jaa, samma låt igen - den är som gjord för små berättelser, precis som "Tess lördan" fast den är ett snäpp bättre får jag nog erkänna lite motvilligt...




Yrväckt hopp...

Melodi: "Jämtlandssången"


När sakta ljuset återvänt
i mitt sinne har jag ofta känt
att nog livet är värt att levas
om än det känns förvänt...
Och fastän jag vid veckans slut
bara önskar få en skön salut
måste disken skötas
i timmar blötas
förr'n ord Musan mig sänt

göra sin flykt överallt
till brudmarschmelodin
då tager man fatt i den spalt
som tuggas kan av spleen...
Sen svingar sig tonerna upp
till skyarnas mystère
då hostas lite
då rostas splite'
från slitveckan, ma chère

Och sakta mjukas rösten upp
när som Lovö honung smälter krupp
kan ju tonerna eftertrevas
om än man har en tupp
i hals och strupe än en tid
får man strida för att finna frid
men då sägs därinne
att liv på pinne
än finns, kolla med lupp...

Karlarna stå ej i kö
som fordomdags de gjort
men ännu jag ej blivit hö
så munnens läder smort
kan avslöja - jag vill ha ny
att åldras samman med
vi skulle leka
varandra smeka
och hovsamt ligga sked...





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-30 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP