Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.... i stilla lördagsnatten ....




Vem har stulit min ärt

Jag har legat i min lilla säng,
tvåhundra centimeter gånger
trehundra centimeter,
under sju täcken,
ovan tjugotre madrasser och läst och funderat
och tyckte jag var privilegierad
för att dela med mig av min nattläsning.

Har du lagt en ärt under din madrass?
Min har försvunnit!
Det var du som stal den!
Och nu är jag vaken!

Väntar på morgonen då de lovat oss metervis snö.

(vi har nuförtiden
de himmelska härskarna
belägrade på meteorologiska institutionen)


Tur för oss!

Och synd på dig som blir utan.


Anna den sanna utan adjektivt bestämmelseord




Prosa (Fabel/Saga) av Monika A Mirsch VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-30 20:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Härlig rytm i denna. Humor. Jaa du är med all säkerhet prinsessan på ärten.
2019-01-21

  stenen/ Yv Ericsson
hihi. tur du va sann:) men svettas du inte när du skall sova mellan alla dessa bolster? och tjugutre madrasser.
det har nästan jag.
mardömmar och svett trivs hos mig om natten.

kanske man skulle prova ärttricket?!
2010-02-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Skrattar. Klart prinsessor måste ha ärtor annars är det ju ingen ordning alls i herarkin Fin lider pin
2010-01-31

    ej medlem längre
Visst tusan har jag en riktig ärta i min säng men ovan madrassen för det mesta hahaha
Det är ärtan som ibland inte kan sova för snarkningars skull dock.
Härlig läsning Anna!
2010-01-31

  Catharina Edin VIP
Ingen ärta här, sover som en stock om natten!
2010-01-30

  Njord
Jag behöver en liten ärta i min säng för det är väldigt ensamt där just nu.
Fina tankar förmedler du i din text!
2010-01-30

  Caprice! VIP
Inte jag!
I min knöliga bädd finns det tilräckligt med "ärtor", förutom jag själv alltså. Hm, det lät det där...
Snödjupet här är jag tämligen nöjd med, utom det vid mitt köksfönster där snösvängen varit lite väl generös... ;-)
Tack för mitt senaste leende som bröt fram vid läsningen av denna roliga text! Skål i vinterkvällen!
2010-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP