Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... stig på ....




Himlen är öppen


filtstövlar drunknar
i pudersnö
månen gapar och lyser

ingen liten tomte fnyser
men sparven han fryser

blinipannan brinner
degbunken pyser

jäst i bovetemjöl
räknar med ’devushkan’
den flinka madammen
som ej vet av skammen
i väntan på den bästa

februaridoften

hon styr och hon ställer med
lakkaviar och saltgurka
rödbeta och lökar
skirat smör
smetana
kristall
i glas

se
himlen
slår upp sina portar




Fri vers av Monika A Mirsch VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-01 16:29



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
jag känner det va alldeles för länge sedan jag va i "stugan" och hälsade på..
lakkaviar. är det gott?

en härligt doftande text du bjuder på som vanligt! tack!
2010-02-05

    Annika J
Finns det bättre bot mot vinterleda än en god måltid? Dessutom i Annas tappning! Måste nog lära nej att göra blinier! Applåd!
2010-02-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara så underbart doftande och mustigt finsmakande är dina ord. Värmen från din hydda strålar ända hit.
2010-02-01

  Carola Zettergren
Stämningsfullt, charmigt och alldeles underbart kreerat av dig! Sparas!
2010-02-01

  Catharina Edin VIP
Låter ganska underbart allt detta!
2010-02-01

  walborg
Ryska blinier med romsås mitt i vintern! Finns inget festligare! Ett av recepten jag ärvt efter min mamma och som publicerats i Allt om Mat.
2010-02-01

    ej medlem längre
Filtstövlar!!! Herregud! Dem hade jag glömt! Går nog inte att få tag i i Sverige:(
Gottigott lagas det här dessutom. Adressen tack!:)
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP