Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det händer var dag.



Det händer vid vikar, jag har sett det förut
när sländor fladdrar till och dör
ett mönster i vinden, en tavla ur skrik
det gör ont hur man än hör.

Jag har prövat att blunda
och krypa i hop jag
har vakat det naken och skrämd
Det har pockat och lockat mig och jag tror
att det är mitt hjärta som längtar hämd

För en slända som flyger blott
för en dag
ska få flyga den vacker och fri
jag vet att den påminner om det som
är jag och det som alltid var vi.

Jag har gett dig vingar att flyga med
som slända över evig myr
då vill jag också att du flyger med dem
och aldrig livet flyr.

Det händer vid vikar, jag har sett det förut
en slända stiger som ny
svuren att aldrig svika sig själv och
försvinna i sugande dy.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-01 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varmvalsade
ord
sköna
stigna ur
människodjup
2010-02-07

  Lavinia Röd
Suveränt vackert och skickligt skrivet!
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP