Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... vad vore vi utan våra drömmar ...




DRÖMSPEL



byarna viner över isen
rasar mot stugans röda vägg
dofter med is från antarktis
kväver mig i kyla
desperation

blåsten sveper över sjön
lägger sig till ro i vassen
doften av insjön i vila
smälter över hud
över tankar

brisen av kryddtimjans porer
dränker melankolisk depression
doften av gräs av spirande skörd
smeker mitt sinne
min själ

doften av min kära
vilar mot min kind
kaffets aromer i arla stund
väcker mig ur drömmen om
sommarvind




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-02-12 09:30



Bookmark and Share


  Ingmar Hård VIP
orden beskänker oss.
drömmar föds ur kyla, is och snö
kaffet förlöser
ny tid väntar mild som smek
2010-02-15

  Berit Robin Lagerholm VIP
Sköljande böljande poesi för lekamen och gnistrande för ögon Hjärtat blir varmat
varmat
2010-02-14

  Eva Langrath VIP
Njuter av orden och kaffedoften letar sig ända hit.
2010-02-13

  Dan Isacsson
Gah! Du har ett ordförråd som känns omöjligt att komma i närheten av. Jag antar att du läser en hel del? :-)

Bra dikt, däremot så känner jag att följande del är lite för kort.

"
byarna viner över isen
rasar mot stugans röda vägg
dofter med is från antarktis
kväver mig i kyla
desperation "

Den inleder bra, men det finns så mycket mer att beskriva inom just den ramen innan man går vidare till den mer ljusa delen av "drömspelet".

Men det är ju dock bara min kritik. Feel free to use it ;-)
2010-02-13

  Mr Lindemann VIP
läppja in snöflingor
slickar på istappar och krama frosten ömt
sedan tar du tag i en minusgrad och vyssjar den till sömns
2010-02-12

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE, finstämd och vardagsnära skönpoesi!
2010-02-12

  aol
njuter av dofter
2010-02-12

  Lavinia Röd
Oerhört snyggt måste jag säga. Skulle vilja höra den läsas av dig med diskret musik i bakgrunden.
2010-02-12

  arja savela
Vilken härlig dikt! ser och känner allt framför mig
2010-02-12

  kärleks ängel
dofter är en stor njutning!!
2010-02-12

  stenen/ Yv Ericsson
åhhhh. herregud så vackert! och alla dofter som kommer ur datorn nu! denna dikt. va exakt vad man behövde nu. en ren upplevelse! TACK!
2010-02-12

  Catharina Edin VIP
Men så vackert du skriver, och det bästa av allt, det var kaffet! och doften av din kära.
2010-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP