Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gårdagens eftermiddagsfikapausprodukt...




Monolog till Bankipanki

Melodi: "Jag ska måla hela världen, lilla Mamma"


Kom nu, lilla banken
pengar ska du få
rupier och rubel
som i fordomsdå...
Högmod släng åt fanken
om än trist det är
ge sen lån i jubel
ränta får du när

det blir saligare giva än att taga
men det tror ej banker på
de vill hellre högvalutor till sig draga
än att hjälpa grottekvarnens hjul att gå...
Lilla Lemans, centralbankerna och Barclay
måste stöttas sedan girig spekulant
öppnat dörren - ej till Highway men till Hellway...
Hela världen såg ruinens brant

Här på denna raden
och sju rader till
gives allt åt traden
och min egen drill
Minnet ju fallerar
- ack, vad hände sen? -
så jag alluderar
på en liten vän...

Lilla banken, vet att nu i krisens kölgöl
recessionen blir rätt svår
Spekulanten kan man likna vid en ölknöl
som det verkar, mången sliter än sitt hår...
Men med tiden glömmes även den finanskris
som oss djupt förfärat, snön som föll ifjol
minns ju ingen särskilt länge... En fajansgris
ställ som bössa där - snart skiner sol!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-13 17:01



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
pengar är ju helt överflödiga där sångarhjälten går fram och delar ut gratis glädje till alla ickebankister - Grattis
2010-02-13

  aol
sjöng din fina dikt för full hals,
kädes jättebra,
2010-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Bank-ee Doodle.
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP