Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flexion

 

ordet du letade efter är semiotik

jag kom på det på vägen hem

och det som var nästan likadant

fast på min planhalva var semantik

du hade rätt i att det var lite som att

finna ett budskap bakom mönstret

och inget av dem fanns inlagt i T9

 

sitter på femman på väg över bron

och tänker på det du sa om våren

att den bara är en handfull plusgrader

och ett rejält jävla hällregn härifrån

och det slår mig hur obegripligt det är

att du svarade på ett språk jag inte kan

när jag ringde din mobil häromdagen

 

du hade kunnat hjälpa mig med

den där rapporten slog det mig igår

den var mer åt ditt håll än åt mitt

och ville inte passa i min handflata

det var en blandning mellan lättnad

och besvikelse när den blev klar

eller ett kallt och trasigt Hallelujah

som Cohen skulle ha kallat det

 

lyssnar på First we take Manhattan

och funderar över semiotiken och

semantiken i begreppet födelsemärke

och över hur det är att leva i Berlin

och det förvånade mig lite det du sa

att man inte är så noga med kasusen

jag trodde att det var en av alla de där

sakerna man kunde lita på i alla lägen

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-25 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd