Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

västra stambanan

 

i inlandet trängs rälsnätet

med ekonomiskog och

de sista snöfläckarna

 

landsortsromantiken

 

en slätvävd klangbotten av

hembakta rulltårtor och

enträget väghållningsarbete

 

det finns så många släktfoton

och så väldigt många vardagar

 

vägdammets tungmetaller,

lungblåsornas entoniga flit och

tyngden i morgonkaffet

 

det behövs inga hjältedåd

och sannerligen inga fler busslinjer

 

allt är ordnat nu

 

ett kommunalt stomverk

av presstöd, logistiska nyckeltal

och blandade vårlökar

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 330 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-04 16:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv kan jag svårligen tänka mig dessa drömmars mål, landsbygdens många smultronställen dit bussar inte längre har tillträde. Att inte kunna få stiga av bussen på någon dammig och soldränkt väg långt från butik och restaurang, tågstation och bensinpumpar, snabbmatsrestauranger och enorma butikskedjor, det måste vara som att befinna sig i helvetet att komma till en plats blott per cykel eller via de egna apostlahästarnas rytmiskt trummande eller släpiga promenader.
2015-03-06
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd