Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andas

 

 

 

Jag kan inte skriva

för jag har ingen penna

jag menar papper

nej hand hjärna ögon

hjärta nej

jag kan inte skriva

jag menar andas

tänka andas tänka

jag kan inte nej

jag menar papper

sservett ögon blinkar

bort det tråkiga

så jag ser jag springer

morgonmosig till bussen

nej jag har inga fötter

jag kryper väldigt fort

alla stirrar jag rycker

på axlarna "vad gör man?"

benen bara var borta

och till jobbet ska man

ju jag menar andas

jobbet är som att andas

jag är varje arbetsgivares

dröm vill aldrig gå hem

och kvävas jag stannar lite

till låt inte mig störa

jag är bara lite uppe i

varv men jag ska ta

semester ta hand om

mig ta livet av mig nej

vad säger jag jag menar

andas andas andas

försiktigt lugnt i nacken

blåsa ömt tills du

somnar sov du jag

tar hand om disken tar

hand om dig tar vad jag

får är billig i drift gör

allt för dig om du bara

låter mig andas

 

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 1405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-03-01 23:07



Bookmark and Share


  Rude Billy
de va minsan bra skrivet av dig!
2008-08-05

  a h de v
jag får panik nej jag menar den var bra eller jag får om jag bara kan
nej men den var riktigt bra. fem plus.
2008-06-05

  yllot
Grymt =)
2008-01-25

  Jessica Ebbesson
Kan se och höra dig läsa denna högt. Tempot får mig att kippa efter andan.
2007-03-09

    Bim
Funderade på att höja syrgasen när jag läste den här,rosig på kinderna blev jag,men oj vad bra du skriver!
Hälsn.Bim
2007-03-04

  Annika Gustafsson
shit vilket tempo, jag blev aldelles anfådd eller hur det nu stavas, nice****
2007-03-02

  asplausibelt
Oj, vilket flyt! Ordlekarna är underbara, verkligen oväntade och sköna. Jag läser vidare av ren iver och märker snart att jag stakar mig, för jag kan inte andas ordentligt. Jäklar, den här känslan känner man visst igen sig i både här och där, vem hade en aning om det... Humoristisk och gravallvarlig, går direkt till hjärtat utan att bli stoppad tack vare förklädnaden. Snygg teknik och du behärskar den verkligen. Gillar radbrytningarna, förresten, de är halva känslan. Fullspäckad dikt, riktigt bra, den få fem poäng av mig och det händer sällan. Bokmärker och applåderar lite simultant. Tack för god läsning.

Kramar från Sandra (vi är väldigt taktila i Göteborg)
2007-03-02

  Oskar...
Visst.. radbrytningarna känns på väldigt många håll väldigt omotiverade, men det känns som det är en del av texten och jag gillar på något sätt känslan det skapar. Känslan av att dra efter andan mitt i ordflödet..
Det ligger lite Carl Einar Häckner över det här.. han sätt att berätta om känslofulla/svåra saker fast ändå på ett komiskt sätt. Man sätter skrattet i halsen.

Slutet är ju härligt och titeln perfekt i sin enkelhet.
Snyggt...
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal